Onweerstaanbaar lekker vind ik deze rijk gevulde koekjes met chocolade en hazelnoten. Net uit de oven, als ze nog een beetje warm zijn, zijn ze eigenlijk het meest verrukkelijk. Zie daar dan nog maar vanaf te blijven! Maak een trommel vol en deel ze uit aan je visite of collega’s op het werk. 

Zoete lekkernij | 24 kleine of 12 grote koekjes | bereidingstijd 45 minuten

Wat heb je nodig?

Voor op het boodschappenlijstje

150 gram boter + extra om in te vetten
150 gram basterdsuiker
50 gram kristalsuiker
1 zakje vanillesuiker
2 kleine eieren
300 gram bloem
1 theelepel bakingsoda
Snufje zout
200 gram pure chocolade, grof gehakt
100 gram witte chocolade, grof gehakt
100 gram hazelnoten, grof gehakt

Onmisbaar keukengerei
Bakplaat


"Krokant van buiten, zacht van binnen en het liefst nog een beetje warm."

Bereidingswijze

Smelt de boter en laat afkoelen. Meng ondertussen de bloem, bakingsoda en het zout in een kom. Pak er een andere kom bij en klop daarin de eieren los samen. Voeg alle drie de soorten suiker toe aan het mengsel. Doe er ook de gesmolten boter bij en roer nogmaals alles door elkaar. Zeef het bloemmengsel erboven, doe de chocolade erbij en meng tot alles goed gemengd is. 

Verwarm de oven voor op 160°C. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Verdeel met een ijsknijper bolletjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg ervoor dat ze niet te dichtbij elkaar liggen om te voorkomen dat ze tegen elkaar kleven. Bak in zo’n 10 minuten in het midden van de oven. Ze mogen nog wat zacht zijn als je ze eruit haalt en laat ze even afkoelen. Deze koekjes zijn het lekkerst als ze nog een beetje warm zijn maar als je je in kunt houden zijn ze afgekoeld ook erg lekker. 
De inspiratie voor dit recept is opgedaan bij Coop.
Back to Top