Zodra de ovendeur opengaat en de ruimte zich vult met de geur van versgebakken granola, eet je het liefst de bakplaat leeg. De crackers die voor dit recept gebruikt zijn komen rechtstreeks uit de Leksand knäckebröd fabriek in Zweden. Mocht je niet van plan zijn dat ommetje te maken voor je ontbijt, verkoopt Ikea ook grote ronde crackers of vind je het merk Leksand bij de grotere Albert Heijn filialen. Gecombineerd met wat yoghurt en een lepeltje jam is het de ideale manier om je dag te beginnen.

Ontbijt | 15 porties | bereidingstijd 35 minuten


Wat heb je nodig?Voor op je boodschappenlijstje
200 gram ongebrande notenmix
8 stuks Leksands originele knäckebröd 
50 pompoenpitten
50 gram honing
50 milliliter appelsap
2 theelepel gemalen kaneel
75 gram gedroogde cranberry’s

Onmisbaar keukengerei
Bakplaat"Granola is wereldwijd favoriet, maar deze Zweedse variant valt niet te evenaren."


Bereidingswijze

Verwarm je oven voor op 170 graden. Hak in de tussentijd de noten grof en verkruimel het knäckebröd. Zelf zou ik er gewoon met mijn handen allemaal kleine stukjes van maken. Nu is het tijd om de noten en de pompoenpitten door de knäckebröd kruimels te mengen. 

Neem de appelsap en meng daar de honing en kaneel bij. Voeg zowel de mix met knäckebröd als de mix met appelsap bij elkaar. Verdeel het mengsel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze 15 minuten in het midden van de oven. Schep je granola halverwege de tijd even om. 

Tijd voorbij? Haal de plaat uit de oven en laat alles afkoelen tot op kamertemperatuur. Meng vervolgens de gedroogde cranberry’s er doorheen en je hebt heerlijke zelfgemaakte granola met een Zweeds tintje. 
De inspiratie voor dit recept is opgedaan bij Albert Heijn.   
Back to Top