Binnenkijken in Leiden bij Sanne (24 jaar, assistent storemanager bij Sissy-Boy in Den Haag centrum) studeerde zang aan de popacademie in Rotterdam. In haar vrije tijd is ze graag aan het kokkerellen. Woont samen met Thieme (23 jaar, assistent-bedrijfsleider bij horecazaak Einstein in Leiden) studeerde singer songwriter aan dezelfde popacademie. Regelmatig coveren ze thuis samen nummers. Zo’n 6,5 jaar geleden kregen de twee een relatie nadat ze elkaar hadden ontmoet bij de auditieronde voor de toelating van de opleidingen. 
'Die dag in de sauna hadden we enkel oog voor onze telefoons.'
Beiden zijn fulltime gaan werken om zo snel mogelijk onder één dak te kunnen wonen. Thieme woonde al in Leiden en Sanne heeft er haar thuishaven Rotterdam voor moet verruilen. Bij het tweede huis waar ze gingen kijken sloeg de vonk gelijk over. Binnen een uur na de bezichtiging lieten ze weten hier te willen wonen. Het is misschien geen groot huis, maar het heeft genoeg potentie. Zeker door de oude elementen, de hoge ramen en de ideale locatie midden in het centrum. ​​​​​​​
De dag na de bezichtiging stond er een ontspannen dagje in de sauna gepland. Om de zoveel minuten liepen ze naar hun kluisje om te controleren of ze een gemiste oproep hadden. De overige momenten fantaseerden ze over de inrichting. Een week lang hield Sanne haar telefoon nauwlettend in de gaten tijdens haar werk, tevergeefs. Het langverwachte bericht zagen ze niet meer aankomen. Pas na anderhalve week kwam het verlossende telefoontje. Eigenlijk hadden ze de hoop al opgegeven, toen het bericht kwam dat het huis van hen was.​​​​​​​
Aanvankelijk hadden ze een heel ander plan voor in huis. Zo moest er een zandkleurige hoekbank komen, iets dat later toch zonde van de ruimte bleek. Met de juiste tinten en accessoires hoopten ze op een strandsfeertje. Aangezien er zoveel leuk is, hebben ze enorm zitten wikken en wegen over welke keuzes ze moesten maken. Uiteindelijk noemen ze hun eigen stijl industrieel met een Scandinavisch tintje. Sanne: 'Door mijn werk bij Sissy-Boy kom ik veel in aanraking met tal van woonaccessoires. De bank die in de winkel stond hadden we al gekocht. Nu werd hij voor de nieuwe collectie opnieuw gestyled met een okergeel plaid. Ik vond het zo leuk staan dat ik het thuis ook zo wilde hebben.' Okergeel geeft net een warm accent aan het lichte interieur. Later volgde in die kleur ook nog kussens, een stoel en een poef. Inmiddels is de velvet stoel de ideale plek in huis om alle bedrijvigheid buiten te bestuderen.
'Eerst had ik alle boeken gesorteerd op kleur en formaat.'
Allebei zijn ze dol op lezen waardoor er boeken in het interieur terug moesten komen. Thieme heeft het ontwerp van de verschillende blokken gekozen. Zelf is Sanne nogal clean en dacht meer aan een symmetrische indeling. Met deze indeling oogt het een stuk knusser en de boeken zorgen voor een fijne rommelige indruk geeft Sanne toe. Dat compenseert goed met haar eigenschap altijd alles strak te willen hebben. Zo ging het inrichten van de kast ook een aantal keer opnieuw. Eerst stonden de boeken gesorteerd op kleur en op volgorde van grootte. Inmiddels ziet het speels uit en is het de blikvanger in de kamer. Aangezien er niet veel ruimte is, moeten keuzes goed worden overwogen en kan er niet zomaar een impulsaankoop bij. Toch zijn de twee nog steeds trots op het plekje dat ze hebben gecreëerd. Geregeld kijken ze samen de woonkamer rond met een blij gevoel. 
'Mijn oma heeft twee dagen lang verf van tegels af zitten krabben.'
Na het in ontvangst nemen van de sleutel begon het echte werk. Er moest een hoop gesleuteld worden. Het verfwerk van de deurposten was vijf a zes lagen dik. Je zag een bruine laag, een blauwe laag en hier en daar wat wit. De vorige bewoner had de juist zo charmante elementen niet intact gelaten. Zo kwamen ze in de gang originele tegels tegen onder een dikke laag muurverf. Uit nieuwsgierigheid zijn ze wat gaan lospeuteren en kwamen zo tot hun verbazing de tegels tegen. Dat werd het project van Sanne haar oma. Die is vervolgens twee dagen bezig geweest om alle verf eraf te krabben. Met een verbluffend resultaat.