Binnenkijken in Steenbergen bij Michele (24 jaar, marketeer bij Bomont) is op haar vrije dag lekker aan het hobbyen in huis. Gaat graag op pad met haar moeder of vriend. Leest ter ontspanning regelmatig een tijdschrift, zo ligt er nu de Vogue op tafel met een uitgebreid fotoverslag van de Royal Wedding. Maikel (28, zelfstandig bedrijfskundige) is graag fanatiek in de weer met sporten. Wonen sinds een jaar samen.
'Wat begon met een opfrisbeurt, eindige in een heuse verbouwing.'
Twee jaar geleden kocht het stel samen hun eerste koopwoning. Beiden woonden ze nog thuis bij hun ouders, zij in Sint Philipsland en hij in Steenbergen. Dat gaf hen de kans om het huis grondig te renoveren. Ze troffen het erg ouderwets aan, een goede opfrisbeurt was meer dan welkom. Gaandeweg kregen ze de smaak te pakken en ondernamen steeds meer. Zo zijn de plafonds in hoogte veranderd en kreeg de bovenverdieping een nieuwe indeling om de gewenste badkamer te creëren. Gelukkig kwam daar een handige schoonvader om de hoek. Een hoop werk is eigenhandig verricht.
Het huis kwamen ze tegen tijdens een zoveelste zoekpoging op internet. Voor hen allebei leek Steenbergen ideaal om te wonen. Het ligt heerlijk centraal tussen Rotterdam, Antwerpen en Breda. Met deze twee onder één kap woning konden ze alles van hun wensenlijstje afvinken. Vooral de ruimte in en om het huis was zeer welkom, zeker met het oog op gezinsuitbreiding in de toekomst. 
'Schapenvachten en wollen plaids zorgen voor de warmte in ons huis.'
Michele: ‘Ik zou onze woonstijl als stoer omschrijven, gecombineerd met wat industriële invloeden en een landelijke touch. We hebben veel inspiratie opgedaan bij woonwinkels en op Pinterest. Aan de hand daarvan is het interieur gekozen.’ Door de mix van interieurmerken komen er onder andere verschillende houtsoorten samen, iets waardoor het geheel sprankelender oogt. Daarentegen was het wel belangrijk dat de kleurtinten goed op elkaar werden afgestemd. Zo behoud je een rustig en natuurlijk beeld. ‘Door verschillende materialen zoals wollen plaids, schapenvachten en hout met elkaar te combineren ontstaat er voor mijn gevoel een warmte in huis.’ De meubels vormen nu een plezierige basis en met een kleine aanpassing in de accessoires kan de sfeer altijd weer eenvoudig aangepast worden.
Met het besef geen groene vingers te hebben werden ze tijdens een bezoekje aan het tuincentrum verliefd op deze plant. Volgens de verkoopster was het de perfecte beginnersplant aangezien er niet veel onderhoud aan zit. Dat hebben ze geweten, goed met planten of niet, deze groeit hoe dan ook als kool. Klaar voor een volgende uitdaging staan er nu kruidenplantjes op het aanrecht. Planten zorgen voor een natuurlijke frisse kleur in huis en jezelf verwennen met muntthee uit eigen plant is een heerlijke bijkomstigheid. 
'Voordat we de juiste grijstint hadden gevonden, waren er heel veel staaltjes getest.'
‘Voor ons allebei is de keuken erg belangrijk, we houden van kokkerellen en etentjes met vrienden en familie. Toch stond het niet op de planning om de bestaande keuken te verbouwen. Uiteindelijk zijn we erg blij dat we die stap wel hebben gezet. Nu zien we het echt als de eyecatcher van het interieur.’ Er is nog even getwijfeld over het kleurgebruik in de keuken. Enkel lichte kleuren sprak hen ook erg aan, maar juist wat contrast naast het veelvoorkomende wit maakt het speelser. Het was nog niet eenvoudig om de juiste grijstint te vinden en er zijn heel wat staaltjes mee naar huis gekomen. Het is een heerlijke plek want vanaf de bank bij de tafel heb je zicht op de keuken, de woonkamer en de tuin. Met regelmaat zit de tafel vol tijdens een gezellig etentje.
'Stiekem dromen we al over een volgend huis.'
Na een jaar lang geklust te hebben was het huis eindelijk klaar om te bewonen. Stiekem blijven er dan toch nog kleine klusjes liggen waar het steeds niet van komt. Zo ontbreken er nog gordijnen, maar het stel vermoedt dat die na de zomer komen zodra de avonden weer donkerder worden. Zelf merken ze het al niet eens meer, maar alle trapleuningen liggen ook nog in de opslag te wachten tot ze weer gemonteerd worden. In de woonkamer mist er nog wat boven de bank om aan de muur op te hangen, waarschijnlijk wordt het een dierenkop. Gekscherend lacht Michele dat het dan wel echt een dierentuin wordt met alle dierenvellen, wolletjes en nu ook nog een dierenkop aan de muur. Voor nu wonen ze hier heerlijk, maar stiekem dagdromen ze al over hun volgende project. Hun echte droomhuis is een ruime woonboerderij met veel land eromheen. De stijl van zo’n woning spreekt beiden erg aan. Ach je moet iets te wensen overhouden toch?